Informatii Utile
Pardoselile Conductive

Ce sunt si cum se intretin pardoselile conductiveCe sunt si cum se intretin pardoselile conductive
Covor PVC, Conductiv, Pardoseli conductive

In viata de zi cu zi, electricitatea statica e inofensiva, cauzand doar ocazional disconfort, dar in medii sensibile poate fi devastatoare deopotriva pentru oameni, produse si echipamente. De aceea, intretinerea adecvata a pardoselilor conductive reprezinta un aspect esential pentru pastrarea calitatilor acestora.

Ce este o descarcare electrostatica?
Pretutindeni in jurul nostru sarcinile electrostatice sunt generate de frictiunea ori separarea diferitelor materiale. Si, deoarece orice materie tinde spre echilibru, fiecare sarcina electrica incearca sa se descarce. Atunci cand doua materiale cu sarcini diferite se apropie suficient de mult, apare o descarcare electrostatica care poate cauza distrugerea echipamentelor si aparatelor sensibile.
O persoana incepe sa simta o descarcare electrostatica la aproximativ 3 000 volti, la 5 000 apar semne vizibile, existand cazuri de oameni care au rezistat optim si la peste 10 000 volti. Totusi, componentele electronice pot fi avariate chiar si de un voltaj de 5 volti.
Studiile arata ca aproximativ 50% dintre defectele componentelor electronice se datoreaza descarcarilor electrostatice, procentul crescand la 60% in cazul sistemelor aflate in functiune, fapt ce se traduce in pierderi anuale de ordinul miliardelor de dolari.

Pardoseli conductive, disipative si antistatice
Conform standardului european EN 14041, exista trei niveluri de conductivitate ale pardoselilor:
Pardoselile conductive au o rezistenta suficient de scazuta pentru a transmite sarcina electrica rapid daca sunt prevazute cu sistem de impamantare ori puse in contact cu un potential scazut, cf EN 1081: R≤106 Ω.
Pardoselile disipative, daca sunt prevazute cu sistem de impamantare ori puse in contact cu un potential scazut, permit disipartea sarcinii electrice, cf EN 1081: R≤109 Ω.
Pardoselile antistatice minimizeaza sarcina generata de contact/separare ori frecare cu alt material de exemplu talpile pantofilor, rotile. O atare pardoseala nu e in mod necesar si disipativa ori conductiva electrostatic. Sunt folosite deopotriva in aplicatii domestice si publice, fiind caracterizate de voltajul unei persoane ce paseste pe ele, valoare ce nu trebuie sa depaseasca 2 kV cf. EN 1815.

Masuri preventive
Inainte de a aborda subiectul curatirii pardoselilor conductive, sa ne oprim putin asupra intretinerii lor preventive. Astfel, va atragem atentia ca e capital sa opriti murdaria la usa, dat fiind ca 85% din aceasta intra in incaperi pe talpile pantofilor dumneavoastra: folositi o bariera de praf eficienta. Aveti totodata in vedere faptul ca particulele de nisip ori pietricelele sunt cauzele principale ale zgarierii suprafetei.

Curatarea suprafetelor
Curatenia zilnica e bine sa se rezume la o stergere uscata ori la umed. Totusi, daca e necesara curatarea la ud, utilizati o substanta de curatare neutra.
E foarte important sa respectati cu strictete proportia de diluare indicata de producator!
Pardoselile murdarite in mica masura trebuie aspirate si sterse la umed pentru indepartarea particulelor solide de murdarie si praful. Pe zonele mai intinse se poate dovedi eficienta o masina combinata cu perii si paduri albe/galbene. Folositi un detergent diluat corect cu pH 7–9. Daca e necesar, curatati zona uscat, folosind paduri albe/galbene la viteza mare.
In cazul pardoselilor puternic murdarite, urmati pasii deja expusi mai sus dar folositi padul rosu, respectiv un detergent cu pH 5–7. Clatiti apoi zona cu apa calda si curatati-o in final uscat, la viteza mare, folosind padul rosu.

Practica zilnica
Dorind sa va informam cat mai exact, am cerut unui specialist in curatenie profesionala sa ne impartaseasca cateva idei din experienta sa cotidiana in domeniul pardoselilor conductive. Astfel, am aflat ca greseala capitala pe care o face adesea personalul de intretinere vizeaza polisharea si spalarea acestui tip de pardoseli cu clor, in conditiile in care o abordare corecta presupune folosirea masinii monodisc, aplicarea unui decapant usor si clatirea abundenta a suprafetei cu apa rece pana la aducerea pardoselii la un pH neutru. Totodata, am retinut ca in scurta vreme, un important producator din domeniu va lansa un finisaj poliuretanic pentru pardoseli conductive deopotriva colorat/incolor, descoperire de natura sa rezolve o mare parte a problemelor ridicate de acest tip special de pardoseli.

Scala pH desemneaza concentratia ionilor de hidrogen dintr-o solutie, fiind menita masurarii aciditatii si alcalinitatii. Pe scala pH, o solutie cu un pH mai mic de 7 este acida, iar una cu un pH mai mare de 7 este alcalina. Apa este neutra, avand un pH de 7.

Sursa: www.pardoselimagazin.ro

4482 citiri | Autor: Ehipa EuroProfis.ro | Publicat in data de 20 Februarie 2012
 Pardoselile si tapetul ieftin din PVC, o amenintare reala pentru sanatate
 Un britanic inventat intamplator linoleumul
 Ce sunt si cum se intretin pardoselile conductive
 Covorul PVC medical
 Mocheta sau linoleum ?
 Despre Linoleum


Despre Montajul Covorului PVC

Despre Montajul Covorului PVC
Covorul PVC este unul dintre tipurile de pardoseala sensibila la m...
detalii ...


Depozit materiale Constructii |  Rigole Guri Scurgere |  Separatoare Grasimi Hidrocarburi |  Covor PVC Linoleum |   Administrare |   Sitemap

Director web Acest site este optimizat si promovat de catre PromovareOnline.info Acest site este recomandat de catre Portal RPI.ro
Linkuri Sponsorizate
Anunturi, director web, bancuri, jocuri, etc
Submit Your Site SmartNetBook.ro Mobila Bucatarie, Amenajari Interioare, Gresie si Faianta

Toate drepturile sunt rezervate EuroProfis.ro SRL © 2019 web design Promovare Online